Barackos szimfóniák – Három kedvenc receptünk az őszibarackos pitén túl
Gasztronómiai értelemben a mostani az év legcsodálatosabb időszaka. A piacokon nem győzünk betelni a színekkel, ízekkel és illatokkal - nagyon inspiráló hetek, hónapok ezek a szenvedéllyel főzők számára. Most egyik kedvenc gyümölcsünk, az őszibarack kerül terítékre. Variációk barackra a pitén és a gombócon túl.
Őszibarackba töltött füstölt sajtos, bazsalikomos saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt sajt
- 6-7 ek majonéz
- ½ fej lilahagyma
- 1 db tojás
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 db őszibarack
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben forraljunk vizet és főzzük benne keményre a tojást.
- A füstölt sajtot kockázzuk fel, a lilahagymát és a bazsalikomot aprítsuk fel.
- Egy tálban keverjük össze a sajtot, a lilahagymát és a bazsalikomot, majd adjuk hozzá a majonézt. Alaposan keverjük össze.
- Ha a tojás megfőtt, hámozzuk le róla a héját, egy villával törjük össze, majd keverjük a majonézes salátához.
- Az őszibarackokat vágjuk félbe, magházukat távolítsuk el, majd mindegyiket töltsük meg a salátával.