Banános fánk szezámmagos karamellel

A fánk igen népszerű édes étel, amit kicsit különlegesebb formában elkészítve akár az aznapi ebéd részeként, egy kiadósabb leves mellé is el tudunk képzelni.
Hozzávalók
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 3 dkg burgonyakeményítő
- 4 banán
- olaj
A karamellhez:
- 2 evőkanál szezámmag
- 35 dkg cukor
Elkészítés
A tojást 2 dl hideg vízzel, liszttel és keményítővel simára keverve tésztát készítünk. Serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot és levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat vastag karikákra vágjuk, majd mindegyiket tésztadarabokba „csomagoljuk” és forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőre szedjük és tálalásig melegen tartjuk őket. A meleg karamellbe mártjuk, majd kanállal a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük és az olajjal kikent tálba tesszük.
Azonnal tálaljuk, mert a fánkoknak kívül hidegnek és ropogósnak, belül pedig melegnek és puhának kell lenniük. Fagylaltot kínálhatunk mellé.
Kóstold meg az izraeli lekváros fánkot is!
Oldalak
This is a modal window.