Autentikus szicíliai tészta: Pasta alla Norma
Ez a tészta, friss, karakteres és nagyon finom! Próbáld ki te is!
Pasta alla Norma
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 2 nagy padlizsán
- 6 ek extra szűz olívaolaj
- 1 fehér hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz paradicsom (darabolt)
- 2 ek friss bazsalikom apróra vágva
- 1 tk cukor
- 10 ricotta
- 10 dkg parmezán
- 2 ek só
Elkészítés:
Vágjuk kockára a padlizsánokat, tegyük egy nagy tálba, szórjuk meg a sóval. Hagyjuk állni 30-40 percig, aztán öblítsük le folyó víz alatt, és szárítsuk le. Az olajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, tegyük bele a hagymát, dobjuk rá a padlizsánt és süssük meg. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a paradicsom és a cukor. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 perc alatt a szósz sűrűsödik. Addig főzzük ki a tésztát. Szedjük tálba a fogkemény spagettit, borítsuk rá a szószt, adjuk hozzá a ricottát és a bazsalikomot. Keverjük össze. Tetejére jöhet a parmezán és 1-2 levél bazsalikom.