Amerikai brownie - Csupa csokis élvezet
Egyre hidegebb, csípősebb az idő, és ilyenkor egyre jobban vágyunk arra, hogy finom, meleg süteményeket falatozhassunk. Igaz? Mutatunk egy brownie receptet, ami garantáltan elbűvöl majd - íme, az amerikai brownie!
Hozzávalók
- 20 dkg csokoládé
- 4 tojás
- 35 dkg cukor
- 1,75 dl olaj
- 17,5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- ½ rúd vanília
- vaj
- 10 dkg mogyoró
Elkészítés
Törjük darabokra az étcsokoládét, majd a mogyoróból 7 dkg-ot őröljünk finomra, a maradékot pedig vágjuk durvára – utóbbi lesz a díszítés. A darabos csokit olajjal vízgőz felett olvasszuk meg, aztán verjük habosra a cukrot a tojással. Ha kész, keverjük össze a csokoládéval, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. A masszát egy vajjal kikent tepsibe öntjük, majd kb. 160-170 fokon fél órán keresztül sütjük. Tálaláskor megszórjuk mogyoróval.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!