Mongol csirke - Keleti ízek szerelmeseinek
Ha képtelen vagy ellenállni a keleti fogásoknak, akkor ezt a mongol csirkét feltétlenül ki kell próbálnod! Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 45 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- 1/4 csésze kukoricakeményítő
- 2 ek olaj
- 1/2 tk reszelt gyömbér
- 1 ek zúzott fokhagyma
- 4 ek szójaszósz
- ½ csésze alaplé
- 2 ek barna cukor
- 1 tk pirított szezámolaj
- 4 db mogyoróhagyma
Elkészítés
A csirkehúst tisztítsuk meg, kockázzuk fel és forgassuk meg a kukoricakeményítőben. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst és 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Ekkor adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, és főzzük további 2-3 percig. Öntsük rá az alaplevet, a szójaszószt és szórjuk rá a barna cukrot. Főzzük 3-4 percig, míg be nem sűrűsödik. Zárjuk el alatta a gázt, adjuk hozzá a szezámolajat és a felaprított mogyoróhagymát. Keverjük el és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!