Mustáros zöldbab csirkével - Gyors és egyszerű fogás

Ha gyorsan szeretnél összedobni valami finom és laktató fogást, akkor készítsd el a mustáros zöldbabot csirkével! Ebédre és vacsorára is kiváló, mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg ceruzabab
- 10 db apró paradicsom
- 1 póréhagyma
- 5 ág friss tárkony
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek. magos mustár
- 1 ek. méz
- 1 dl fehérbor
Elkészítés
Mossuk meg a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután foglalkozzunk a babbal: mossuk meg, majd főzzük meg sós vízben, és szűrjük le. Vágjuk fel a paradicsomot négy darabba, a póréhagymát és a tárkonyt pedig apró darabokra. Vegyünk elő egy serpenyőt, és az olaj felében süssük meg a húst, aztán tegyük félre.
A többi olajon pároljuk üvegesre a pórét, aztán keverjük hozzá a mustárt, és pirítsuk meg egy picit. Adjuk hozzá a mézet, a tárkonyt, sót, borsot és a fehérbort. Öntsünk a keverékre 1 dl vizet, és pár percig forraljuk. Tegyük bele a zöldbabot, a paradicsomot, és a csirkemelleket is, és utolsó lépésként pár percig főzzük össze a hozzávalókat. Körettel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: bevcooks.com
Oldalak
