Baconös-kelbimbós tészta - Különleges finomság
A kelbimbó és a bacon tökéletes elegyet alkot, amit érdemes kipróbálni tésztával is. Cikkünkben mutatunk egy remek receptet!
Hozzávalók
- 15-20 nagy kelbimbó
- 4 szelet vastag bacon
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk só
- 2 ek barna cukor
- 1/3 csésze apróra vágott dió
- tészta
Elkészítés
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, a felaprított bacont pedig serpenyőben pirítsuk meg. A serpenyőből ekkor távolítsuk el a zsírt és a helyére öntsük az olívaolajat. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd pedig a megtisztított és felszeletelt kelbimbót. Szórjuk meg barna cukorral és sóval. 4-5 percig kevergessük, majd adjuk hozzá a felaprított diót és főzzük további 3-4 percig. Vegyünk elő egy másik serpenyőt, tegyük bele a mascarponét, a vajat és a tejet. 5 perc alatt főzzük krémesre, majd adjuk hozzá a lereszelt parmezánt, a felaprított petrezselymet, a pirospaprikát, a borsot, a sót és a szerecsendiót. Még főzzük 3-4 percig, majd forgassuk bele a tésztát és a kelbimbós keveréket. 1-2 percig kevergetve főzzük, majd tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!