A tökéletes madártej receptje

Madártejet mindenki kóstolt már, de mi kell ahhoz, hogy igazán jó legyen? Ez a madártej recept a receptek csúcsa!
Madártej
Hozzávalók
- 8 db tojás (M-es vagy 6db L-es)
- 1 l tej
- 250 g cukor
- 1 db vanília
- 1 ek étkezési keményítő (opcionális)
Elkészítés
- Válaszd szét a tojásokat.
- A tojássárgájához adj hozzá 200 g cukrot, és keverd habosra. (Ha a cukor elolvadt és a térfogata duplájára nő, kicsit kifehéredik, akkor jó.)
- Melegítsd fel a tejet és tedd bele a kikapart vaníliarudat.
- Keverd össze a cukros-habos tojássárgáját a vaníliás tejjel.
- Folyamatosan kevergetve várd meg, míg besűrűsödik.
- Ha kell, szűrd át, hagyd kicsit állni, vagy hűtsd le a hűtőszekrényben.
- Egy fazékban vagy serpenyőben forralj vizet.
- A fehérjét 50g cukorral verd kemény habbá.
- Két evőkanál segítségével szaggass galuskákat a víz tetejére, majd párold lefedve 2-3 percig.
- Ha megfőtt, szedd a galuskákat egy külön tányérba és hagyd kihűlni.
- A vaníliás krémet adagold tálkákba, majd 2-3 galuskával a tetején tálald, pirított mandulával és mandulagrillázzsal megszórva. Jó étvágyat!
Fotó: 123rf.com
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/a-tokeletes-madartej
Hogyan mentsd meg a túlsózott levest? Hogyan tartsd frissen a kenyeret, vagy hogyan melegítsd fel a pizzát, hogy jó legyen az íze? Esetleg elfogyott a majonéz? Mindenre van megoldás!
Oldalak
