Pofonegyszerű cigánypecsenye – Egy húsétel, amellyel leveszed a párodat a lábáról
Ezzel a recepttel ellenállhatatlanul omlós végeredményre számíthatsz.
Cigánypecsenye
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéstarja
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 ek olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a pácot, amiben a hússzeletek pihenni fognak. Öntsük az olajat egy tálba, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjunk hozzá körülbelül egy evőkanál pirospaprikát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ezután beletesszük a tarja szeleteket, majd állni hagyjuk a pácban – minél tovább vannak a fűszeres olajban, annál jobb lesz a végeredmény. A szalonnából vágjunk vékony szeleteket, vagdossuk be a bőréig, majd egy serpenyőben félig süssük meg. Ha elkészült, a szalonnazsírba helyezzük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat félig megsütjük, körülbelül 4-5 perc alatt. A szalonnát visszatesszük a hús mellé, és pár perc alatt az egészet készre sütjük. Tálaljuk az egészet sült krumplival, esetleg burgonyapürével és savanyúsággal.