A tökéletes házi tortilla recept - Hogy ne a boltit vedd és edd

Egy finom tortilláért nem kell Mexikóig szaladnunk, sőt, még étterembe sem, hiszen az otthonunkban is elkészíthetjük bármikor. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk só
- langyos víz
- oregánó, bors
A töltelékhez
- 50 dkg sült csirkemell
- lilahagyma
- tetszőleges vegyes saláta zöldségekből
Az öntethez
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát. A víz mennyiségével óvatosan bánjunk, fontos, hogy ne legyen túl kemény. Szedjük szét a tésztát 8 egyenlő darabra, majd mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékony kör alakú lapokra. Forró serpenyőben süssük ki őket, 1-1 percnyi idő elég mindkét oldalukra. Készítsünk öntetet: keverjük össze a hozzávalókat. Ezzel kenjük meg a megsült tortillalapokat, majd oszlassuk el rajtuk a csíkokra vágott sült csirkemellet és a zöldségeket. Így tekerjük fel és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!