Zöldfűszeres libasült - Egyszerű recept egy isteni ebédhez
A kacsasült a legfinomabb húsételek közé tartozik, ráadásul az elkészítése sem olyan bonyolult. Mutatjuk a zöldfűszeres verzió receptjét!
Hozzávalók
- 1,5 kg libahús (egész liba, comb vagy mell)
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 alma
- zsálya, kakukkfű, rozmaring, majoránna
- só, bors
Elkészítés
A húst alaposan tisztítsuk meg, majd dörzsöljük be sóval, borssal és majoránnával. Ezt követően helyezzük egy tepsibe a bőrükkel lefelé. Fedjük le, a tűzhelyen süssük át és forgassuk addig, amíg kissé meg nem pirul mind a két oldala. Ekkor öntsünk alá 2 dl vizet és tegyük mellé a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát, almát és a friss fűszernövényeket. Előmelegített sütőbe helyezzük és 200 fokon nagyjából másfél-két óráig süssük. Krumplipürével és salátával tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!