Narancsos grillcsirke vörösborral recept - A nyár egyik kedvence
A nyár egyik legfinomabb fogása ez az isteni narancsos-vörösboros grillcsirke. Akármennyit csinálunk belőle, pár perc alatt el fog fogyni. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 70 dkg csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 narancs
- 2,5 dl vörösbor
- oregánó
Elkészítés
A csirkecombokat tisztítsuk meg és húzzuk le a bőrüket. Kissé vagdossuk be a húsukat, helyezzük egy serpenyőbe és öntsük rá a bort, a kifacsart narancsok levét, az olívaolajat, szórjuk rá az oregánót, a zúzott fokhagymát és az őrölt borsot. Kissé forgassuk össze és fél óráig hagyjuk, hadd pácolódjon be a hús. Ha letelt az idő, sózzuk meg a combokat és helyezzük a grillrácsra. Nagyjából fél óra alatt megpuhulnak, ezt követően locsoljuk meg a maradék narancs levével és salátával fogyasszuk!
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!