A jegestea világnapjának alkalmából - 3 tuti jegestea recept
Nem csak finom, de még hűsít is és ráadásul saját világnapja is van. Kitaláltad mi az? Hát persze, hogy a jegestea. Ha méltóképpen szeretnéd megünnepelni, próbáld ki az alábbi recepteket.
Epres-mentás jeges zöldtea
Hozzávalók
- 1 l víz
- 4 db teafilter
- 2 szál menta
- 15 dkg eper (5-6 szem)
- 1 db citrom
- 10 dkg méz
- 4 marék jégkocka
Elkészítés
A vizet a teafilterekkel feltesszük forrni. Hozzáadjuk a félbevágott epreket, a mentát, a citromot pedig negyedekbe vágva először belefacsarjuk, majd bele is dobjuk. Az egészet felforraljuk (így kap szép színt az epertől), majd lehúzzuk a tűzről, és leszűrjük. Ha mentásabban szeretnénk, a mentaszálakat benne hagyhatjuk, amíg hűl. Ha édesíteni szeretnénk, még melegen hozzákeverjük a mézet, majd hagyjuk kihűlni. Ha édesítőszer nélkül innánk, akkor pedig elég egy fél citromot beletenni. A poharakat tegyük 10 percre fagyasztóba, majd töltsük meg jégkockákkal, és erre öntsük rá a lehűtött teát. Díszítsük mentalevelekkel és egy-egy szem eperrel.