Ha így készíted, olyan lesz a főtt kukorica, mintha a strandon vetted volna: ennyi a titka
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2023/cikkek/fonek_a_kukoricak_lead_123rf.jpg?itok=B8Hxk-YR)
Nincs nyár főtt kukorica nélkül, és mivel nem falatozhatjuk mindig a vízpart mellett, nyugodt szívvel álljunk neki otthon elkészíteni; no, de mire érdemes odafigyelni, ha azt szeretnénk, hogy emlékezetesen jól sikerüljön?
Ettől lesz hamisítatlan
Az év legmelegebb időszakának egyik szupersztárja az édes, roppanós főtt kukorica, ami elsősorban a Balaton-parton ücsörögve esik a legjobban, de természetesen saját konyhánkban is könnyedén elkészíthetjük. Sőt, meg is éri minél többször csemegézni, ugyanis nemcsak ízlelőbimbóinknak tesz jót, hanem az egészségünkre is pozitív hatással van, hiszen rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (ugyanakkor szénhidrát-tartalma miatt a diétázóknak javasolt a mértékletes fogyasztása). Ráadásul könnyű dolgunk van, hiszen a tökéletes végeredményhez csupán egyetlen apró szabályt kell betartani; galériánkban eláruljuk, mi a verhetetlen főtt kukorica titka!
Néhány kutatás szerint komoly betegségeket is okozhat az ízletes nassolnivaló.
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors