Lehet, hogy eddig rosszul csináltad? Ha így főzöd a tésztát, rengeteg pénzt spórolhatsz – A háziasszonyok odavannak ezért a trükkért
Bár a tésztafőzés nem nagy ördöngösség, de a főzési idő miatt nem is a legenergiatakarékosabb dolog a világon – ha azonban a következőképp készíted el, azzal sok pénzt megspórolhatsz.
Mindenki kedvence
A tésztáért emberek milliói rajonganak szerte a világon, nem véletlenül: pofonegyszerű elkészíteni, és megannyi feltéttel, szósszal, hússal variálhatjuk kedvünkre, mikor éppen mire fáj a fogunk. Igen ám, de hiába finom és laktató egy-egy ilyen étel, a főzési idő miatt bizony a tűzhelynek mennie kell egy ideig, hiszen legalább 10 perc kell ahhoz típustól függően, hogy a tészta megpuhuljon. Ez pedig azt jelenti, hogy ha az ember nagyon spórolni szeretne a számlákon, akkor a tésztafőzés nem a legenergiatakarékosabb étel, amit el lehet készíteni. Jelenleg szinte mindannyian arra törekszünk, hogy ott és úgy csökkentsük kiadásainkat, ahol és ahogyan csak lehet, hiszen a megélhetési költségek napról-napra emelkednek, emellett pedig jönnek az ünnepek is, ami szintén pluszkiadást jelent legtöbbünk számára. Éppen ezért jó, ha lapul a tarsolyunkban egy-két trükk és praktika, amivel spórolhatunk némi pénzt, még ha az minimális is. Egy internetező háziasszony épp egy ilyen tésztafőzési módszerrel keltett nagy feltűnést nemrégiben, amikor is kiposztolt egy videót az Instagramra arról, hogy ő hogyan készíti el úgy a főtt tésztát, hogy közben jóval kevesebb energiát használ el, mint mások. A dolog pofonegyszerű mivoltában rejlik a trükk, habár lehet, hogy a tésztájukról híres olaszok lefordulnának a székről, ha ezt meglátnák – mi, egyszerű emberek azonban elcsenhetjük ezt a tippet, ha sűrűn készítünk tésztás ételeket, hátha tényleg pénzt spórolunk vele.