Bár nem élelmiszer a szó szoros értelmében, a víz kulcsfontosságú az anyagcsere működéséhez. A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen a sejtek optimális működéséhez, beleértve az energiafelhasználást is. Kutatások kimutatták, hogy a hideg víz fogyasztása akár 30%-kal is növelheti a kalóriaégetést, mivel a szervezetnek energiára van szüksége a víz felmelegítéséhez a testhőmérsékletre.
8. Víz
Bár nem élelmiszer a szó szoros értelmében, a víz kulcsfontosságú az anyagcsere működéséhez. A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen a sejtek optimális működéséhez, beleértve az energiafelhasználást is. Kutatások kimutatták, hogy a hideg víz fogyasztása akár 30%-kal is növelheti a kalóriaégetést, mivel a szervezetnek energiára van szüksége a víz felmelegítéséhez a testhőmérsékletre.