Parizeres zsemle és cukros tea helyett: Ezeket kellene csomagolnunk a gyerekeknek tízóraira
Ne féljünk kísérletezni, és alakítsuk az ebédet a gyerekek ízlésére – így biztosak lehetünk benne, hogy minden nap friss és izgalmas ételekkel indulnak útnak.
Tízórai dilemma
Az iskolai tízóraik készítése minden szülő számára kihívás lehet. Néha úgy érezzük, mintha egy igazi gasztronómiai mesterművet kellene varázsolnunk, csak éppen a Michelin-csillag helyett a gyerek „Finom volt?” kérdésre adott bólintása a jutalom. A hideg étel gyors és praktikus megoldás, de gyakran nehéz új ötletekkel előállni, amelyek egyszerre egészségesek és vonzóak a gyerekek számára – hiszen, lássuk be, néha úgy tűnik, hogy ami egészséges, az automatikusan „fúj” kategóriába kerül.
Összeállításkor fontos, hogy változatos és kiegyensúlyozott legyen az étkezés, ügyelve arra, hogy tartalmazzon fehérjét, szénhidrátot és rostot, valamint elegendő vitamint és ásványi anyagok. Az ételek vonzó megjelenése és a kis adagok variálása segíthet abban, hogy a gyerekek szívesen fogyasszanak el minden falatot, de néha még egy vicces szendvics arc vagy egy színes szalvéta is csodákra képes. Az előre tervezés és a kreativitás pedig nemcsak az időt spórolja meg, hanem abban is segít, hogy a hét minden napján finom és tápláló ebéd kerüljön az iskolatáskába – és talán a gyerek is visszahozza üresen.
Kattints a galériára!
Egy trükk segítségével garantáltan nem szárad majd ki a sült csirke: olyan szaftos, mégis istenien ropogós lesz, amilyet a tévében látni.