A citrusfélék, mint például a narancs vagy a citrom, rendkívül magas savtartalommal bírnak, ami irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját. Ha éhgyomorra fogyasztjuk ezeket az ételeket, semmilyen egyéb táplálék nem lesz gyomrunkban, ami enyhíthetné a savas hatást, így könnyen gyomorfájdalmat vagy égő érzést okozhatnak. Emellett az üres gyomorra történő citrusfogyasztás növelheti a gyomorsav termelését, tovább fokozva a kellemetlen tüneteket. Éppen ezért célszerű a citrusféléket más ételekkel együtt fogyasztani, hogy csökkentsük a gyomorra nehezedő terhelést és minimalizáljuk a kellemetlen emésztési panaszokat.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Citrusfélék
A citrusfélék, mint például a narancs vagy a citrom, rendkívül magas savtartalommal bírnak, ami irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját. Ha éhgyomorra fogyasztjuk ezeket az ételeket, semmilyen egyéb táplálék nem lesz gyomrunkban, ami enyhíthetné a savas hatást, így könnyen gyomorfájdalmat vagy égő érzést okozhatnak. Emellett az üres gyomorra történő citrusfogyasztás növelheti a gyomorsav termelését, tovább fokozva a kellemetlen tüneteket. Éppen ezért célszerű a citrusféléket más ételekkel együtt fogyasztani, hogy csökkentsük a gyomorra nehezedő terhelést és minimalizáljuk a kellemetlen emésztési panaszokat.