Nem a tej az: ettől a titkos hozzávalótól lesz habkönnyű a rántotta – az ízét is feldobja ez az extra összetevő
Valószínűleg te is évek óta ugyanúgy készíted a rántottát, és van egy bevált recepted az elronthatatlan tojásétel kapcsán. Nos, soha nem késő újítani, mutatunk ugyanis most egy olyan trükköt, amivel nem csupán a rántottád íze, de az állaga is sokkal jobb lesz.
Tuti, hogy neked is van otthon belőle mindig
A rántottát emberek milliói imádják szerte a világon, nem véletlenül: ízletes, laktató, gyors és elronthatatlan meleg fogás, ami egy rosszul induló reggelt is hamar szebbé tud varázsolni. Igen ám, de a végeredmény sokszor egyáltalán nem olyan lesz, mint amilyenre vágyunk, vagy éppen amilyet a filmekben látunk, hiszen a pihe-puha és habkönnyű rántottát nem is olyan egyszerű elérni, mint azt elsőre gondolná az ember. Ha túlsütjük, akkor száraz, fűrészporra hajazó állaga lesz, míg ha nem adunk neki elegendő időt, akkor nem éppen étvágykeltő módon marad túl lágy és túl folyós. Van azonban egy olyan extra hozzávaló, amitől a kedvenc tojásételünk íze és állaga is tökéletes lesz – nos, ez a dolog valószínűleg már a te hűtődben is ott lapul, és csak arra vár, hogy a hétvégi reggeli elkészítésénél a rántottához használd fel. Egyet elárulhatunk: nem tejről van szó, bár sokaknak bevált az is – galériánkban eláruljuk, mit kell tenned a habkönnyű tojás érdekében!
Gondoltad volna, hogy sokunk kedvenc reggeli párosítása akár káros is lehet hosszútávon egészségünkre nézve? Nos, a táplálkozási szakértők szerint bár a tojásnak és a kávénak is megvannak a maga jó tulajdonságai, mégsem érdemes őket együtt fogyasztani a nap első étkezéseként.