Tej, tojás és hús helyett - Ezek a legjobb növényi alapú alternatívák!
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, ma már a vásárlók 30 százaléka rendszeresen választ ilyet a kínálatából. Az online szupermarketnél több mint 500 ilyen helyettesítő termék érhető el, a kategória növekedése az elmúlt években gyakran éllovas volt a teljes termékkínálaton belül. A növényi alternatívákkal tej, tojás, hús, sajt és a joghurt is könnyedén kiváltható. De miért érdemes ezeket kipróbálni?
Kiváló opciók
Megállás nélkül emelkedik a növényi alapú termékek iránti kereslet. A Kifli.hu online szupermarket, a fenntartható és tudatos, környezetbarát, egészséges életmódot választók számára jelenleg több mint 500 olyan helyettesítő terméket kínál, amelyek alternatívát jelentenek az állati eredetű élelmiszerekre. A legkedveltebb márkák a kategória vásárlói szemében az Alpro, a The Bridge, illetve az Oatly, de a tavalyi évben nagy népszerűségre tett szert a Yutto saját márkás bio növényiital-család is. A szakértők szerint az ilyen termékek népszerűségének növekedése jó irány, hiszen a növényi alternatívák nemcsak egészségügyi előnyökkel járnak, hanem a fenntarthatóságot is szolgálják. Ahogy a WWF 2024-es jelentése is rámutat, az állati eredetű élelmiszerek előállítása jelentős erőforrás-felhasználással és környezeti terheléssel jár. Egy ember éves húsfogyasztása közel fél futballpályányi földet igényel, míg egy átlagos európai által egy év alatt elfogyasztott tejtermékek előállítása körülbelül 1 600 fürdőkádnyi, azaz több mint 240 ezer liter vizet emészt fel. Galériánkban megmutatjuk, hogy a márka szakértője szerint pontosan milyen pozitív hatásokkal járhat, ha növényi alapú termékekkel váltunk ki hagyományos élelmiszereket és mit mivel érdemes helyettesíteni.
Leadfotó: 123rf
Oldalak
This is a modal window.