A talajon növő gyümölcsök, mint például a dinnye, különösen veszélyeztetettek lehetnek, mivel a baktériumok a héjra tapadva könnyen átjuthatnak a húsba. A bogyós gyümölcsök, mint a málna, a szeder és az áfonya, szintén kockázatot jelenthetnek, mivel könnyen szennyeződhetnek a termesztés vagy a betakarítás során. Emellett a feldolgozási folyamatok alatt is könnyen előfordulhat a szennyeződés, ami további veszélyt jelenthet az emberi egészségre. A hepatitis A vírus gyakori kórokozója lehet a bogyós gyümölcsöknek, különösen ha nem megfelelő módon mossák vagy kezelik őket. Természetesen a megfelelő higiéniai gyakorlatok és a gyümölcsök alapos mosása segíthet csökkenteni a kockázatot.
Gyümölcsök
A talajon növő gyümölcsök, mint például a dinnye, különösen veszélyeztetettek lehetnek, mivel a baktériumok a héjra tapadva könnyen átjuthatnak a húsba. A bogyós gyümölcsök, mint a málna, a szeder és az áfonya, szintén kockázatot jelenthetnek, mivel könnyen szennyeződhetnek a termesztés vagy a betakarítás során. Emellett a feldolgozási folyamatok alatt is könnyen előfordulhat a szennyeződés, ami további veszélyt jelenthet az emberi egészségre. A hepatitis A vírus gyakori kórokozója lehet a bogyós gyümölcsöknek, különösen ha nem megfelelő módon mossák vagy kezelik őket. Természetesen a megfelelő higiéniai gyakorlatok és a gyümölcsök alapos mosása segíthet csökkenteni a kockázatot.