A baromfi hús gyakran okoz ételmérgezést azáltal, hogy hajlamos a két leggyakoribb ételmérgezésért felelős baktérium, a Campylobacter és a Salmonella jelenlétére. A vágási folyamat során előforduló hibák vagy a higiénés szabályok be nem tartása tovább növelheti a baktériumok jelenlétét a húsban. A kutatások azt mutatják, hogy a baromfihúsok közül a csirke a leginkább veszélyeztetett a baktériumok szempontjából, számos esetben találkozhatunk a Campylobacter és a Salmonella jelenlétével a húsban. Az alul főzés vagy a nem megfelelően átsült baromfihús fogyasztása a baktériumok túlélése miatt komoly egészségügyi kockázatot jelenthet az emberek számára. Fontos, hogy a baromfihúst mindig megfelelően és teljesen átsütve fogyasszuk el, valamint ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására a hús elkészítése során, hogy minimalizáljuk az ételmérgezés kockázatát.
Baromfi
A baromfi hús gyakran okoz ételmérgezést azáltal, hogy hajlamos a két leggyakoribb ételmérgezésért felelős baktérium, a Campylobacter és a Salmonella jelenlétére. A vágási folyamat során előforduló hibák vagy a higiénés szabályok be nem tartása tovább növelheti a baktériumok jelenlétét a húsban. A kutatások azt mutatják, hogy a baromfihúsok közül a csirke a leginkább veszélyeztetett a baktériumok szempontjából, számos esetben találkozhatunk a Campylobacter és a Salmonella jelenlétével a húsban. Az alul főzés vagy a nem megfelelően átsült baromfihús fogyasztása a baktériumok túlélése miatt komoly egészségügyi kockázatot jelenthet az emberek számára. Fontos, hogy a baromfihúst mindig megfelelően és teljesen átsütve fogyasszuk el, valamint ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására a hús elkészítése során, hogy minimalizáljuk az ételmérgezés kockázatát.