A szénhidrátban gazdag élelmiszerek megváltoztathatják a bélflóra egyensúlyát, emellett gyulladást okozhatnak. Ide tartoznak azok az élelmiszerek, amelyeknek szénhidráttartalma a tömegéhez viszonyítva magas: a krumpli szénhidráttartalma például csak 23 százalék, míg egy rizskeksz 80 százaléka szénhidrát. Éppen ezért kerülendő a keksz, a tészta, a fehér rizs, a gabonafélék!
A szénhidrátban gazdag élelmiszerek megváltoztathatják a bélflóra egyensúlyát, emellett gyulladást okozhatnak. Ide tartoznak azok az élelmiszerek, amelyeknek szénhidráttartalma a tömegéhez viszonyítva magas: a krumpli szénhidráttartalma például csak 23 százalék, míg egy rizskeksz 80 százaléka szénhidrát. Éppen ezért kerülendő a keksz, a tészta, a fehér rizs, a gabonafélék!