A „diétás" vagy „alacsony zsírtartalmú" címkével ellátott élelmiszerek gyakran egészségesebb választást jelentenek, de ez nem mindig igaz. Sok ilyen termékben csökkentették a zsír- vagy cukortartalmat, ugyanakkor hozzáadtak más adalékanyagokat, például mesterséges édesítőszereket, sót vagy tartósítószereket, amelyek nem feltétlenül tesznek jót az egészségnek. Továbbá, a diétás ételek gyakran kevésbé laktatóak, ami túlevéshez vezethet. Fontos, hogy az élelmiszerek összetevőlistáját és tápértékét is figyelembe vegyük, nem csak a „diétás" címkéket. Az egészséges étrend inkább a friss, természetes ételekre, mint a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák és egészséges zsírok fogyasztására összpontosít, amely hosszú távon elősegíti a testsúlycsökkentést és az egészséget.
5/5
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A diétás ételek mindig egészségesebbek
A „diétás" vagy „alacsony zsírtartalmú" címkével ellátott élelmiszerek gyakran egészségesebb választást jelentenek, de ez nem mindig igaz. Sok ilyen termékben csökkentették a zsír- vagy cukortartalmat, ugyanakkor hozzáadtak más adalékanyagokat, például mesterséges édesítőszereket, sót vagy tartósítószereket, amelyek nem feltétlenül tesznek jót az egészségnek. Továbbá, a diétás ételek gyakran kevésbé laktatóak, ami túlevéshez vezethet. Fontos, hogy az élelmiszerek összetevőlistáját és tápértékét is figyelembe vegyük, nem csak a „diétás" címkéket. Az egészséges étrend inkább a friss, természetes ételekre, mint a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák és egészséges zsírok fogyasztására összpontosít, amely hosszú távon elősegíti a testsúlycsökkentést és az egészséget.