A „negatív kalóriás" ételek mítosza azt állítja, hogy bizonyos ételek megemésztéséhez több kalória szükséges, mint amennyit maga az étel tartalmaz. Ilyen ételek közé tartoznak például a zeller, a grapefruit vagy a káposzta. Bár ezek az ételek alacsony kalóriatartalmúak és tápanyagban gazdagok, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a szervezet több kalóriát égetne el emésztésük során, mint amennyit tartalmaznak. A „negatív kalóriás" ételek fogyasztása helyett az étrend sokszínűsége és a megfelelő mennyiségű kalória- és tápanyagbevitel biztosítása a cél. A hosszú távú sikeres fogyás és az egészség megőrzése érdekében fontos, hogy ne hagyatkozzunk ilyen tévhitekre, hanem a tudományos alapokon nyugvó táplálkozási elveket kövessünk.
2/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time --:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Bizonyos ételek „negatív kalóriásak"
A „negatív kalóriás" ételek mítosza azt állítja, hogy bizonyos ételek megemésztéséhez több kalória szükséges, mint amennyit maga az étel tartalmaz. Ilyen ételek közé tartoznak például a zeller, a grapefruit vagy a káposzta. Bár ezek az ételek alacsony kalóriatartalmúak és tápanyagban gazdagok, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a szervezet több kalóriát égetne el emésztésük során, mint amennyit tartalmaznak. A „negatív kalóriás" ételek fogyasztása helyett az étrend sokszínűsége és a megfelelő mennyiségű kalória- és tápanyagbevitel biztosítása a cél. A hosszú távú sikeres fogyás és az egészség megőrzése érdekében fontos, hogy ne hagyatkozzunk ilyen tévhitekre, hanem a tudományos alapokon nyugvó táplálkozási elveket kövessünk.