A „negatív kalóriás" ételek mítosza azt állítja, hogy bizonyos ételek megemésztéséhez több kalória szükséges, mint amennyit maga az étel tartalmaz. Ilyen ételek közé tartoznak például a zeller, a grapefruit vagy a káposzta. Bár ezek az ételek alacsony kalóriatartalmúak és tápanyagban gazdagok, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a szervezet több kalóriát égetne el emésztésük során, mint amennyit tartalmaznak. A „negatív kalóriás" ételek fogyasztása helyett az étrend sokszínűsége és a megfelelő mennyiségű kalória- és tápanyagbevitel biztosítása a cél. A hosszú távú sikeres fogyás és az egészség megőrzése érdekében fontos, hogy ne hagyatkozzunk ilyen tévhitekre, hanem a tudományos alapokon nyugvó táplálkozási elveket kövessünk.
2/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Bizonyos ételek „negatív kalóriásak"
A „negatív kalóriás" ételek mítosza azt állítja, hogy bizonyos ételek megemésztéséhez több kalória szükséges, mint amennyit maga az étel tartalmaz. Ilyen ételek közé tartoznak például a zeller, a grapefruit vagy a káposzta. Bár ezek az ételek alacsony kalóriatartalmúak és tápanyagban gazdagok, nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a szervezet több kalóriát égetne el emésztésük során, mint amennyit tartalmaznak. A „negatív kalóriás" ételek fogyasztása helyett az étrend sokszínűsége és a megfelelő mennyiségű kalória- és tápanyagbevitel biztosítása a cél. A hosszú távú sikeres fogyás és az egészség megőrzése érdekében fontos, hogy ne hagyatkozzunk ilyen tévhitekre, hanem a tudományos alapokon nyugvó táplálkozási elveket kövessünk.