Ez aztán nem égő! - Így hámozd meg "balesetmentesen" a főtt krumplit
Jártál már úgy, hogy pár szem krumpli "kifogott" rajtad, mert több gond volt a hámozással, mint a főzéssel? Ha igen, ha nem, ez az egyszerű "píling" módszer megkönnyíti a dolgodat a konyhában, csak kövesd az utasításokat, és nézd meg a videót!
1. lépés
Vedd kezedbe a nyers krumplit és óvatosan vágd körbe a héját! Ügyelj rá, hogy a két vágás találkozzon (a kép jól illusztrálja)! Vigyázz, hogy ne nyomd túl erősen a kést, mert elvághatod a kezed és ketté szeled a krumplit is!
2. lépés
Ha bevágott krumplikat tedd vízzel teli lábosba, önts rá forró vizet és hagyd főni!
3. lépés
Ha levetted a tűzről a főtt krumplikat, szűrd le a rajtuk levő lét, majd engedj rájuk hideg vizet, hogy könnyedén le tudd húzni a héjukat!
4. lépés
Húzd le a krumpli héját a bevágás mentén!
A második oldara kattintva megnézheted a szemléltető videót is!