4 perc alatt ropogósra sül a bacon, ha így készíted: kellemetlen szag sem marad utána
A bacont általában serpenyőben szokás sütni saját zsírjában, viszont ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, illetve az egész konyhát átható szagot is szívesen kihagynád a műveletből, próbáld ki az alábbi zseniális trükköt!
Hálás leszel ezért a praktikáért
A friss és roppanós bacon ízletes reggeli tud lenni, akár tojásrántotta, akár pirítós mellett fogyasztjuk, de bármely napszakban megállja a helyét ugyanúgy, hiszen sült formában tökéletesen illik például a hamburgerbe, vagy különféle tésztaételekhez. Szokás szerint a szalonnát a serpenyőben készítik el a legtöbben, ami valljuk be, nem mindig komfortos, ráadásul veszélyes is lehet, hiszen a kicsapódó zsiradékkal könnyen megégethetjük magunkat – arról nem beszélve, hogy nem túl finom illatot hagy a lakásban, amit aztán jó sokáig kell szellőztetni. Ám szerencsére más módszerrel is készíthetünk igazán ropogós végeredményt, ami nem csupán sokkal ínycsiklandóbb lesz így, de még jellegzetes, markáns, kellemetlen szag sem marad utána a konyhában. A részletekért olvass tovább a galériában!
A vegetáriánusok és a vegánok valószínűleg kirohannak a világból, ha meghallják a szót, hogy ”szalonna”. Pedig úgy néz ki, hogy a bacon bizony jó hatással van ránk.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Life