Fontos megjegyezni, hogy nem minden főzési módszer egyforma. A túl hosszú főzés vagy magas hőfokon történő sütés csökkentheti a sárgarépa tápanyagtartalmát. A legjobb módszer a rövid ideig tartó párolás vagy főzés, amely megőrzi a zöldség színét, ízét és tápanyagait is. Ha lehet, egy kevés egészséges zsiradékot – például olívaolajat – is adjunk hozzá, hiszen a béta-karotin jobban felszívódik zsírok jelenlétében.
5/5
Fotó: Pinterest
Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Fontos megjegyezni, hogy nem minden főzési módszer egyforma. A túl hosszú főzés vagy magas hőfokon történő sütés csökkentheti a sárgarépa tápanyagtartalmát. A legjobb módszer a rövid ideig tartó párolás vagy főzés, amely megőrzi a zöldség színét, ízét és tápanyagait is. Ha lehet, egy kevés egészséges zsiradékot – például olívaolajat – is adjunk hozzá, hiszen a béta-karotin jobban felszívódik zsírok jelenlétében.