Fontos megjegyezni, hogy nem minden főzési módszer egyforma. A túl hosszú főzés vagy magas hőfokon történő sütés csökkentheti a sárgarépa tápanyagtartalmát. A legjobb módszer a rövid ideig tartó párolás vagy főzés, amely megőrzi a zöldség színét, ízét és tápanyagait is. Ha lehet, egy kevés egészséges zsiradékot – például olívaolajat – is adjunk hozzá, hiszen a béta-karotin jobban felszívódik zsírok jelenlétében.
5/5
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Fontos megjegyezni, hogy nem minden főzési módszer egyforma. A túl hosszú főzés vagy magas hőfokon történő sütés csökkentheti a sárgarépa tápanyagtartalmát. A legjobb módszer a rövid ideig tartó párolás vagy főzés, amely megőrzi a zöldség színét, ízét és tápanyagait is. Ha lehet, egy kevés egészséges zsiradékot – például olívaolajat – is adjunk hozzá, hiszen a béta-karotin jobban felszívódik zsírok jelenlétében.