Természetesen nem minden tápanyag profitál a hőkezelésből. A főzés során egyes vízben oldódó vitaminok, például a C-vitamin, elveszhetnek, de mivel a sárgarépa fő tápanyaga a zsírban oldódó béta-karotin, ennél a zöldségnél a főzés kifejezetten előnyös lehet. Ráadásul a sárgarépa magas antioxidáns-tartalma is megmarad, sőt egyes kutatások szerint még növekedhet is hőkezelés után.
4/5
Fotó: Pinterest
Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Természetesen nem minden tápanyag profitál a hőkezelésből. A főzés során egyes vízben oldódó vitaminok, például a C-vitamin, elveszhetnek, de mivel a sárgarépa fő tápanyaga a zsírban oldódó béta-karotin, ennél a zöldségnél a főzés kifejezetten előnyös lehet. Ráadásul a sárgarépa magas antioxidáns-tartalma is megmarad, sőt egyes kutatások szerint még növekedhet is hőkezelés után.