Természetesen nem minden tápanyag profitál a hőkezelésből. A főzés során egyes vízben oldódó vitaminok, például a C-vitamin, elveszhetnek, de mivel a sárgarépa fő tápanyaga a zsírban oldódó béta-karotin, ennél a zöldségnél a főzés kifejezetten előnyös lehet. Ráadásul a sárgarépa magas antioxidáns-tartalma is megmarad, sőt egyes kutatások szerint még növekedhet is hőkezelés után.
Természetesen nem minden tápanyag profitál a hőkezelésből. A főzés során egyes vízben oldódó vitaminok, például a C-vitamin, elveszhetnek, de mivel a sárgarépa fő tápanyaga a zsírban oldódó béta-karotin, ennél a zöldségnél a főzés kifejezetten előnyös lehet. Ráadásul a sárgarépa magas antioxidáns-tartalma is megmarad, sőt egyes kutatások szerint még növekedhet is hőkezelés után.