A pitetészta alapja néhány egyszerű összetevő: liszt, víz, egy csipet só, opcionálisan egy kevés cukor, és valamilyen zsír. Sok klasszikus recept szerint sertészsír kerül a tésztába, mivel ez különösen omlós textúrát eredményez. Bár a sertészsír egy időre kiment a divatból az egészségtudatosság térnyerése miatt, manapság ismét népszerűvé válik. Azonban a minőségi sertészsír beszerzése nem mindig egyszerű, ezért a legtöbbször vajjal helyettesítik. A megfelelő technikával dolgozva a vajas tészta is elérheti ugyanazt a könnyed állagot, miközben egyedülállóan gazdag, vajas ízt ad a süteménynek.
2/6
Fotó: Pinterest
Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Vaj vagy zsír?
A pitetészta alapja néhány egyszerű összetevő: liszt, víz, egy csipet só, opcionálisan egy kevés cukor, és valamilyen zsír. Sok klasszikus recept szerint sertészsír kerül a tésztába, mivel ez különösen omlós textúrát eredményez. Bár a sertészsír egy időre kiment a divatból az egészségtudatosság térnyerése miatt, manapság ismét népszerűvé válik. Azonban a minőségi sertészsír beszerzése nem mindig egyszerű, ezért a legtöbbször vajjal helyettesítik. A megfelelő technikával dolgozva a vajas tészta is elérheti ugyanazt a könnyed állagot, miközben egyedülállóan gazdag, vajas ízt ad a süteménynek.