A pitekészítés során több hűtési lépésre is szükség van. Először a vajat hűtjük, majd a kész tésztát is pihentetjük a nyújtás előtt. A pitetálat vagy -formát is érdemes, miután kibéleltük a tésztával, és közvetlenül a sütés előtt is hűteni kell. A pite hűtése ugyanis abban segít, hogy sütés közben megtartsa az alakját. Akár a fagyasztóba is berakhatjuk közvetlenül a sütés előtt az elkészült pitét, ahonnan rögtön rakhatjuk is át a sütőben. Arra fontos figyelni, hogy minél jobban hűtjük a pitét, azzal arányosan emeljük a sütési időt is.
6/6
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Extra pihentetés és hűtés
A pitekészítés során több hűtési lépésre is szükség van. Először a vajat hűtjük, majd a kész tésztát is pihentetjük a nyújtás előtt. A pitetálat vagy -formát is érdemes, miután kibéleltük a tésztával, és közvetlenül a sütés előtt is hűteni kell. A pite hűtése ugyanis abban segít, hogy sütés közben megtartsa az alakját. Akár a fagyasztóba is berakhatjuk közvetlenül a sütés előtt az elkészült pitét, ahonnan rögtön rakhatjuk is át a sütőben. Arra fontos figyelni, hogy minél jobban hűtjük a pitét, azzal arányosan emeljük a sütési időt is.