Aggasztó indok áll mögötte: ezért nem olyan finomak már a gyümölcsök és zöldségek, mint régen

Tényleg csak a nosztalgikus elégedetlenség szól belőlünk, amikor azt mondjuk: a régi jó ízekből már nem maradt semmi? Nos egy friss tanulmány szerint indokolt az aggodalmunk - kiderült, mi okozza a zöldek "elíztelenedését".
Vízízű gyümölcsök és zöldségek
Veled is rendszeresen előfordul, hogy beleharapsz egy ínycsiklandónak tűnő, élénkpiros eperbe vagy más gyümölcsbe és zöldségbe, de a jellegzetes, megszokott íz nem társul már a falat mellé? Egyre többet panaszkodunk az alapanyagainkra, de felmerül a kérdés: tényleg van alapja az aggodalomra vagy csak a bosszankodó mentalitásunk szól belőlünk? Például az eperrel kapcsolatban sokan állítják, hogy napjainkban már nem annyira jó ízű, mint korábban. Szomorú, de egy új tanulmány szerint ez az állítás történetesen igaz, ráadásul még az ízvesztés oka is egyértelműen beazonosítható. Részletek a galériára kattintva!
Vannak olyan ételkombinációk és párosítások, melyek bizony szörnyű hatással lehetnek szervezetünkre, éppen ezért jobb elkerülni őket messziről.