Gyorsítja a zsírégetést és megszabadít a rákkeltő szabadgyököktől - A mandula 9 jótékony hatása
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=wJ8HDSE6)
Mi itt a szerkesztőségben nagyon szeretjük a mandulát, és így van ezzel szakértőnk, Fodor Imre fitnesz edző, testépítő is. Napi tanácsában ma kifejtette, miért olyan jó rendszeresen nassolni ezt az isteni magocskát!
1. Csökkenti a koleszterinszintet
A mandula jó egyszeresen-telített zsírsav és többszörösen-telítetlen zsírsav forrás, amely csökkenti az LDL („rossz” koleszterin) szintet. A rendszeres étrend részeként fogyasztott mandula növeli a HDL („jó” koleszterin) szintet. Omega-3, Omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmaz. Napi 68 g mandula elfogyasztása javítja a vér lipidszintjét.
2. Serkenti az agyi funkciókat
A mandula riboflavint és L-karnitint tartalmaz, amelyek serkentik az agyi funkciókat. Ezenkívül fenilalanint is tartalmaz, egy olyan agyserkentő kémiai vegyületet, ami növeli az agy kognitív funkcióit.
3. Bőrápoló hatású
E-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt, illetve enyhe fertőtlenítőként is használható a sebekre. A benne lévő kathecin, epikatecin és flavin harcol a bőrrák ellen.