Mégis megbetegítheti a mikrohullámú sütő az embert, riasztó kutatás látott napvilágot

Kutatók most leleplezték, hogy a mikrohullámú sütők nem pusztítják el a betegséget okozó baktériumokat.
Nincs más hátra, alaposan ki kell majd őket takarítani
A mikrohullámú sütők a modern konyha egyik elengedhetetlen eszközei. Az 1940-es években kifejlesztett technológia azóta jelentős fejlődésen ment keresztül, és ma már szinte minden háztartásban megtalálható.
A lényeg persze ugyanaz: az étel belsejében lévő vízmolekulák rezgésekbe kezdenek, ami hőt termel, így az étel egyenletesen melegszik fel. Ez különösen hasznos a rohanó mindennapokban, viszont mint kiderült, a mikrohullámú sütő mégsem teljesen veszélytelen.
Mit leplezett le a kutatás, és mire kell fokozottan figyelni, az a galériánkból kiderül!
Leadfotó: 123RF
Oldalak

This is a modal window.