A diófélék telítetlen zsírokat, rostot, E-vitamint, magnéziumot és káliumot is tartalmaznak, ezek pedig mind-mind segítenek a koleszterinszint csökkentésében, ráadásul meglehetősen laktatók is, így azzal, hogy jó értelemben eltelítik gyomrunkat, megakadályozzák, hogy más, egészségtelen ételek után nyúljunk. A kesudió, a mandula, a makadámdió, a brazil dió, a földimogyoró, a pisztácia, a dió és a pekándió tehát remek opciók lehetnek, ha ránk tör az éhség vagy a nassolási vágy.
Fotó: Pinterest
A diófélék telítetlen zsírokat, rostot, E-vitamint, magnéziumot és káliumot is tartalmaznak, ezek pedig mind-mind segítenek a koleszterinszint csökkentésében, ráadásul meglehetősen laktatók is, így azzal, hogy jó értelemben eltelítik gyomrunkat, megakadályozzák, hogy más, egészségtelen ételek után nyúljunk. A kesudió, a mandula, a makadámdió, a brazil dió, a földimogyoró, a pisztácia, a dió és a pekándió tehát remek opciók lehetnek, ha ránk tör az éhség vagy a nassolási vágy.