Ez a 3 legjobb koleszterinszint csökkentő étel: ha rendszeresen fogyasztod őket, számos betegséget előzhetsz meg!
Ha szeretnéd elkerülni a súlyos, akár életveszélyes egészségügyi problémákat és a magas koleszterinszintet, mindenképp iktasd be ezeket az élelmiszereket az étrendedbe.
Pozitív hatással vannak a magas koleszterinre
A koleszterin minden emberi és állati sejtben megtalálható: nagy mennyiségben fordul elő például a mellékvesében, az epében és az idegrendszerben is, de a szervezet minden sejtje előállítja, a legnagyobb mennyisége a máj. Éppen ezért a koleszterinszintből a máj működési állapotára is lehet következtetni: ha magas értékről van szó, az cukorbetegséghez, sárgasághoz, a pajzsmirigy csökkent működéséhez, vesebetegségekhez és érelmeszesedéshez is vezethet, ám a közhiedelemmel ellentétben a koleszterin bizonyos, „jó” fajtái elengedhetetlenek és nélkülözhetetlenek a jó egészségi állapot megőrzéséhez. A szervezetnek tehát a jó koleszterinre van szüksége a megfelelő működéshez, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy távol tartsuk a „rossz tesót”, ezt pedig legegyszerűbben a helyes táplálkozással és a rendszeres mozgással érhetjük el. Galériánkban összeszedtünk három olyan ételt, amik szinte zabálják a koleszterint, éppen ezért rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetjük az olyan betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szívkoszorúér-problémák, a szívroham vagy épp a szélütés.
Egészséged érdekében fogyaszd őket mértékkel, de ha teheted, inkább mondj le róluk teljesen, méghozzá örökké.