A zsírvirágzás hasonló a cukorvirágzáshoz, azzal a különbséggel, hogy zsír vagy kakaóvaj az, amely elválik a csokoládétól, és lerakódik az édesség külsején. A cukorvirágzáshoz hasonlóan a zsírok virágzásának leggyakoribb oka a gyors hőmérsékletváltozás vagy a túl melegben történő tárolás. A nagy csokoládégyártó cégek a kakaóvaj szintjének csökkentésével vagy virágzást gátló anyagok, például növényi zsírok vagy olajok hozzáadásával akadályozzák meg a zsírképződést.
Oké, megtörtént a baj. De így is meg lehet enni a csokit?
3/6
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A zsírvirágzás hasonló a cukorvirágzáshoz, azzal a különbséggel, hogy zsír vagy kakaóvaj az, amely elválik a csokoládétól, és lerakódik az édesség külsején. A cukorvirágzáshoz hasonlóan a zsírok virágzásának leggyakoribb oka a gyors hőmérsékletváltozás vagy a túl melegben történő tárolás. A nagy csokoládégyártó cégek a kakaóvaj szintjének csökkentésével vagy virágzást gátló anyagok, például növényi zsírok vagy olajok hozzáadásával akadályozzák meg a zsírképződést.
Oké, megtörtént a baj. De így is meg lehet enni a csokit?