A cukorvirágzást általában a felületi nedvesség okozza. A nedvesség hatására a csokoládéban lévő cukor feloldódik. Miután a nedvesség elpárolog, cukorkristályok maradnak a felületen. Ha ezt a folyamatot megismétled, a felület ragacsossá válhat, és még jobban elszíneződhet. Bár a cukorvirágzás leggyakrabban a túl nedves tárolás eredménye, akkor is előfordulhat, ha a csokoládét viszonylag hűvös hőmérsékleten tárolták, majd túl gyorsan szállították át melegebb környezetbe. Amikor ez megtörténik, a csokoládé „izzad”, és felületi nedvességet termel. Többek között ezért sem ajánlatos hűtőben tárolni.
2/6
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time --:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A cukorvirágzást általában a felületi nedvesség okozza. A nedvesség hatására a csokoládéban lévő cukor feloldódik. Miután a nedvesség elpárolog, cukorkristályok maradnak a felületen. Ha ezt a folyamatot megismétled, a felület ragacsossá válhat, és még jobban elszíneződhet. Bár a cukorvirágzás leggyakrabban a túl nedves tárolás eredménye, akkor is előfordulhat, ha a csokoládét viszonylag hűvös hőmérsékleten tárolták, majd túl gyorsan szállították át melegebb környezetbe. Amikor ez megtörténik, a csokoládé „izzad”, és felületi nedvességet termel. Többek között ezért sem ajánlatos hűtőben tárolni.