Ezeket a felvágottakat semmiképp se fogyaszd! Kutatók szerint rákot okozhatnak a közkedvelt húsfélék
Óvakodj a felvágottaktól! Francia egészségügyi vezetők arra figyelmeztetnek, hogy a felvágottak pácolásához használt adalékanyagok bélrákot okozhatnak.
Mértékkel!
A túl sok felvágott fogyasztása rákot okozhat a francia egészségügyi vezetők szerint. A rákkeltő adalékanyagok a felelősek, amelyeket a sonkák híres rózsaszínű színét adják. Emmanuel Macron kormánya ígéretet tett a nitrátok és nitritek használatának visszaszorítására, mondván, hogy elengedhetetlen, hogy használatukat csak a "feltétlenül szükséges" mennyiségre korlátozzák. Franciaország azonban nem fogja teljesen megtiltani a feldolgozott élelmiszerek gyártóinak, hogy ezeket hozzáadják. Az Egyesült Királyságban is egyre több a felhívás hasonló intézkedésekre, miután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2015-ös döntése szerint a feldolgozott húsok rákkeltőnek minősülnek.