Egy pohár ebből az italból naponta csökkenti a bélrák kockázatát - De egy másik növeli a betegség kialakulásának esélyét
Sejted, hogy melyik az az ital, amivel megelőzheted az egyik leggyakoribb rákos megbetegedés kialakulását, és melyik az, ami növeli ennek az esélyét? Nos, egy tanulmányból most végre kiderült a válasz.
Te melyikből fogyasztasz többet?
A rák világszerte vezető haláloknak számít, mivel évente közel 10 millió halálesetet okoznak a különféle rákos megbetegedések. A betegség kialakulásában számos tényező játszik szerepet, beleértve a genetikai hajlamot, a környezeti hatásokat és az életmódbeli szokásokat. A leggyakoribb ráktípusok közé tartozik a tüdőrák, amely a leggyakrabban diagnosztizált ráktípus, ezt követi a mellrák, valamint a vastag- és végbélrák. Ezen megbetegedések kialakulásának kockázatát növelő tényezők közé tartozik a dohányzás, a nem megfelelő étkezés, a fizikai inaktivitás, valamint bizonyos fertőzések is a genetikai hajlam mellett. Ám a friss tanulmányok szerint van egy olyan ital, melyből ha naponta elfogyasztunk egy pohárral, azzal gátat szabhatunk a bélrák kialakulásának - írja a Mirror. Hogy pontosan melyik italról van szó, és mi az, amit okvetlen kerülni kell, azt galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf