Anses, Franciaország nemzeti élelmiszerbiztonsági szerve közölte, hogy a felülvizsgálatok után a WHO-val azonos következtetésre jutott, és a bélrák kockázatát a nitritekkel és nitrátokkal való érintkezéssel hozta összefüggésbe. A nitriteket széles körben használják a feldolgozott húsokban, hogy meghosszabbítsák azok eltarthatósági idejét azáltal, hogy elhárítják a baktériumokat, amelyek olyan betegségeket okozhatnak, mint a szalmonella, a lisztériózis és a botulizmus. A nitritek emellett csábítóan fanyar ízt és a vásárlók számára vonzó friss rózsaszínes árnyalatot kölcsönöznek az olyan termékeknek, mint például a szalonna.
Anses, Franciaország nemzeti élelmiszerbiztonsági szerve közölte, hogy a felülvizsgálatok után a WHO-val azonos következtetésre jutott, és a bélrák kockázatát a nitritekkel és nitrátokkal való érintkezéssel hozta összefüggésbe. A nitriteket széles körben használják a feldolgozott húsokban, hogy meghosszabbítsák azok eltarthatósági idejét azáltal, hogy elhárítják a baktériumokat, amelyek olyan betegségeket okozhatnak, mint a szalmonella, a lisztériózis és a botulizmus. A nitritek emellett csábítóan fanyar ízt és a vásárlók számára vonzó friss rózsaszínes árnyalatot kölcsönöznek az olyan termékeknek, mint például a szalonna.