5 érv a csoki mellett
A csokinak azontúl, hogy nagyon finom íze van, számos pozitív tulajdonsága van. Íme 5 érv, amiért érdemes fogyasztanunk!
1. Csökkenti a vérnyomást:
Mára már bizonyított tény, hogy 100 gramm étcsokoládé olyan mértékben csökkenti a vérnyomást, hogy ennek eredményeképpen a szívinfarktus vagy a szélütés kockázata körülbelül 21%-kal lesz alacsonyabb.
2. Depresszió ellen:
Köztudott, hogy a csoki felvidít, javítja a kedélyállapotunkat és fokozza a boldogsághormonok kiválasztását. Ezt a sötét étcsokoládéban lévő teobromintartalmának köszönhetjük.
3. Kálcium forrás:
Mivel a minőségi csokoládé tömérdek kalciumot tartalmaz – kétszer annyit, mint a zsíros tej -, megelőző szerepe van a csontritkulásban.
4. Óvja a szívet:
A magas kakaótartalommal – 70% fölött - bíró csokoládéknak véralvadásgátló hatásuk van, így segítenek megelőzni az ér- és szívrendszeri bajokat.
5. Kisimítja a bőrt:
Megvehetjük az üzletekben, vagy mi magunk is elkészíthetjük a házi bőr feszesítőt, azonban elfogyasztva is megvédhetjük bőrünket az öregedéstől.
Arcpakolás házilag:
Hozzávalók:
• 1 tojás
• Eredeti kakaópor
• Olívaolaj
• Méz
Elkészítés:
A tojás fehérjét verjük fel, majd vegyítsük a kakaóporral, pár csepp olívaolajjal és kevéske mézzel. Addig keverjük, amíg egy krémes masszát nem kapunk, és már kész is a fiatalító krém. Hagyjuk hatni arcunkon 30 percig, végül bő vízzel alaposan mossuk le.
+3 tipp a csokoládéfogyasztáshoz:
Hetente 2-3 alkalommal kis mennyiségben nyugodt szívvel fogyaszthatjuk.
Mindig minőségi terméket válasszunk: minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb!
A csoki nem helyettesítheti az étkezést, mindig csak desszertként fogyasszuk.
Az örök igazság a csokoládéfogyasztásra is igaz: jóból is megárt a sok.