4 étel az Alzheimer-kór ellen - Akadályozd meg a szellemi leépülésed
A modern kor egyik legfélelmetesebb betegsége az Alzheimer-kór, aminek következtében a páciens szellemi képességei olyan súlyosan leromlanak, hogy egy idő után már magát sem képes ellátni. Bár egyelőre még nincs rá hatékony gyógymód, a megelőzésben sokféle étel segíthet – elmondjuk, melyek ezek!
1. Fekete áfonya
A fekete áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, így hatékonyan veszi fel a harcot az Alzheimer-kórral. Az antioxidánsok feladata a káros szabad gyökök hatástalanítása, illetve az oxidatív stressz kivédése, vagyis mindazoknak a megakadályozása, ami szerepet játszik a betegség kialakulásában. A fekete áfonya az egyik legfontosabb antioxidánsban, a C-vitaminban gazdag, ami csökkenti a kognitív károsodást, segít megőrizni a szellemi frissességet, és csökkenti a testben kialakult gyulladásokat is.
2. Kurkuma
Vizsgálatok bizonyították, hogy a kurkuma csökkenti az Alzheimer-kóros betegek agyában lerakódott, úgynevezett amiloid plakkok számát, továbbá gátolja a plakk-képződést is. A Lifenetwork szerint, ha megakadályozzuk a plakkok képződését vagy eltüntetjük azokat, illetve a betegség tüneteinek megjelenése előtt elkezdjük a kezelést, befolyásolhatjuk annak lefolyását. Próbálj meg minél több ételt kurkumával ízesíteni; ez az isteni sárgában pompázó fűszer a benne lévő kurkuminnak köszönheti jótékony hatását, vagyis azt, hogy erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, vírusölő és immunstimuláló.