Ezeket az edényeket alacsony, legtöbbször ferde oldaluk és hosszú nyelük jellemzi, melyek mind a sülő étel mozgatásának, fordításának megkönnyítésére szolgálnak. Különböző méretekben és formákban kaphatók, a kis tojássütő serpenyőktől a nagyobb, 40 cm átmérőjű verziókig. A tojások, palacsinták sütéséhez a legjobb, ha tapadásmentes modellt választunk. Garai József a magas hőfokon való pirításhoz, pároláshoz a nagyobb, mélyebb serpenyők használatát javasolja, melyek akár fedővel is rendelkeznek. A hússzeletek, steakek készítésének legjobb eszköze pedig az öntöttvasból készült edény.
Serpenyők
Ezeket az edényeket alacsony, legtöbbször ferde oldaluk és hosszú nyelük jellemzi, melyek mind a sülő étel mozgatásának, fordításának megkönnyítésére szolgálnak. Különböző méretekben és formákban kaphatók, a kis tojássütő serpenyőktől a nagyobb, 40 cm átmérőjű verziókig. A tojások, palacsinták sütéséhez a legjobb, ha tapadásmentes modellt választunk. Garai József a magas hőfokon való pirításhoz, pároláshoz a nagyobb, mélyebb serpenyők használatát javasolja, melyek akár fedővel is rendelkeznek. A hússzeletek, steakek készítésének legjobb eszköze pedig az öntöttvasból készült edény.