Így készítsd el a tökéletes mézeskalács házat
Évek óta vágysz rá, hogy az ünnepi asztal dísze egy általad készített illatos, cukormázzal díszített házikó legyen? Ne halogasd tovább, idén készítsd el te is! Nem kell hozzá más, csupán egy jó recept, néhány hasznos tipp, egy kis türelem és egy csipetnyi kézügyesség. Segítünk, hogy megsüthesd álmaid mézeskalács házát!
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 g méz
- 100 g vaj
- 125 g porcukor
- 5 g fahéj
- 5 g gyömbér
- 3 g szegfűszeg
- 8 g holland kakaópor
- 500 g búzaliszt
- 3 g sütőpor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
A fényes mázhoz:
- 1 db tojás
- 2 db tojásfehérje
A díszítéshez, ragasztáshoz:
- 2 db tojásfehérje
- 500 g porcukor
- Ízlés szerint színes édességek, cukorkák
Mielőtt belekezdünk a sütésbe, keressünk az interneten egy megfelelő sablont. A keresőben rengeteg nyomtatható alaprajzra lelhetünk a mézeskalácsház sablon kulcsszó alatt. Ezeket akár személyre is szabhatjuk, így garantáltan egyedi kis házikót készíthetünk.
A folytatásért kattints a következő oldalra!