Forró csokoládé, olvasztott mogyoróvajjal
Isteni ízkombináció, próbáljátok ki Karácsonykor, a gyerekek biztosan értékelni fogják ezt a szuper italt!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Forró csokoládé, olvasztott mogyoróvajjal
Hozzávalók:
- 250 ml tej
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2-3 evőkanál méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 250 ml habtejszín
- Díszítés:
- tejszínhab
- 2-3 teáskanál méz
- 1/4 teáskanál vaníliakivonat
- olvasztott mogyoróvaj
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet vaníliát és a mogyoróvajat. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk.
Verjük keményre a tejszínhabot, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliakivonatot. Óvatosan forgassuk össze.
A mogyoróvajas forró italt öntsük bögrékbe, díszítsük a tejszínhabbal, majd a tetejére locsoljunk olvasztott mogyoróvajat.