Rénszarvas zserbó

Hallottatok már a "Rénboo"-ról? Ha nem, akkor most elárulom, hogy én kreáltam őket és akkora siker volt, hogy most Veletek is megosztom a rénszarvas köntösbe bújt, zserbó ízű sütinyalókák receptjét!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Rénszarvas zserbó
Rénszarvas zserbó
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 75 ml habtejszín
- 100 g eritrit
- 25 ml tej (vagy növényi tej)
- 25 g sima liszt
- 25 g kókuszliszt
- 50 g étkezési keményítő
- ½ csomag sütőpor
- 100 g dió, darálva
- Sütigolyóhoz:
- 50g dió, darálva
- 2.ek cukrozatlan baracklekvár
- 1 ek. eritrit
- Csokoládémáz:
- 95 g étcsokoládé
- 1 tk. kókuszzsír
- Díszítés:
- színes szívószálak
- szaténszalag
- 1 csomag sós perec
- 5 g olvasztott csokoládé
- +oázis a dermesztéshez
- díszítő toll (piros, fehér)
Elkészítés:
Alaptészta: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, 100 g darált diót, keményítőt és a sütőport keverjük össze egy mélyebb falú tálban.
A tojásokat keverjük habosra egy kézi mixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet (vagy növényi tejet). Keverjük egyneművé.
Az elkevert szárazanyagokhoz adjuk hozzá a tojásos masszát és keverjük össze, amíg piskóta tészta állagot nem kapunk.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Tűpróbáig kb. 40-50 perc alatt süssük készre. Ha a tésztánk megsült, hagyjuk kihűlni.
Sütigolyó elkészítése: A kihűlt tésztát morzsoljuk darabokra. Fogjunk egy elektromos asztali aprítót és helyezzük bele a morzsát. Adjunk hozzá 1 ek. eritritet és 2 evőkanál baracklekvárt, majd 50 g darált diót.
Aprítsuk addig, amíg az összetevők egy gyúrható masszát nem alkotnak. (Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még darált diót. Ha összeállt, vegyünk ki belőle kis darabokat és a két kezünk között gyúrjunk/formázzunk közepes méretű golyókat és szúrjunk bele színes szívószálat.
A félkész golyókat tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázat. Ehhez, 100 g étcsokoládét vízgőz felett olvasszunk fel kókuszzsírral.
A lehűlt sütigolyókat a szívószál segítségével, mártsuk az olvasztott csokoládéba, szúrjuk egy oázisba és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig tördeljünk perecet a szarvasok díszítéséhez.
Díszítés: Kb. 15 perc után vegyük ki a golyókat a hűtőből és a tetejükön két oldalra szúrjunk 1-1 összetört perecet.
Egy díszítő toll segítségével alakítsuk ki a rénszarvasok szemét és orrát(fehér díszítőtollal a szem fehér részét,pirossal az orr részt, olvasztott csokoládéval a szemgolyót, ), majd helyezzük vissza az oázisba és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.
Tálaláskor a szalagokból kössünk masnit a rénszarvasok nyakába.
Fotók: Marton Adrienn
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
