Édes köleskása, színes citrusokkal
Ez a színes csoda-tál, biztosan feldobja a reggeleteket!
Nem csak gyönyörű, hanem egészséges és finom is:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Édes köleskása, színes citrusokkal
Hozzávalók:
- 1 bögre köles (2 dl-es)
- 6 dl tej
- 1 csipet só
- 1 kk fahéj
- 2 ek méz
- friss rózsaszín/piros húsú grapefruit, narancs
- szeletelt mandula
- friss menta
- mazsola
Elkészítés:
A kölest mossuk át és csöpögtessük le. Egy lábasba tejet öntünk, hozzáadjuk a kölest, egy csipet sót, mézet és a fahájat.
Kis lángon, időnként megkeverve legalább, 35 percig főzzük. Ha már majdnem készen van, levesszük a tűzről, lefedjük és 10 percet pihentetjük.
Tálkákba szedjük, grapefruit szeletekkel tálaljuk, mandulával, mazsolával megszórjuk, friss mentalevelet tépkedünk rá.