Tökmagos-céklapestós spagetti

Aki ismeri az olasz konyhát, az biztosan tudja mitől igazán jó a pesto. Én is tudom és nagyon szeretem is, de most úgy gondoltam megmutatom Nektek, hogyan dobhatjátok fel mégjobban ezt a nagyszerű szószt.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tökmagos- céklapestós spagetti
Hozzávalók:
- 300 g főtt cékla, kockára vágva ( 3-4 kocka díszítéshez)
- 100 gram tökmag, +pár szem a díszítéshez
- 2 fokhagyma gerezd
- 75 g parmezán + egy kevés a díszítéshez
- 3 ek. Olívaolaj
- 1 ek. Citromlé
- Só & bors ízlés szerint
- 1 zacskó spagetti
Tökmagos-céklapestós spagetti
Elkészítés:
1. Az alufoliába csomagolt céklát elősütjük 185 fokon 1,5 órán keresztül, majd ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez.
2. Egy asztali aprítóba beletesszük az összetevőket úgy mint a kockára vágott céklát , parmezán sajtot, olívaolajat, citromlevet, tökmagot ,sót és a borsot. Addig pürésítjük, míg krémes állagot nem kapunk.
3. A tésztát al dente-re főzzük, zsiradék hozzáadása nélkül, sós vízben. Ha megfőtt, leszűrjük a tésztát és rákanalazzuk a céklás pesto-t. Tányérba szedjük, a tetejét pedig megszorjuk egy kis parmezánnal, valamint a maradék kockára vágott céklával és egy kis tökmaggal.
Még két mennyei receptért kattints a következő oldalra!
Fotó: Marton Adrienn
Oldalak

This is a modal window.