Tavaszi falatozás: medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom
Ételstylistként szeretek úgymond játszani az ételekkel és erre ünnepeink remek alkalmat teremtenek. A tavasz, a húsvét sok-sok kreatív ötletet rejt magában. Nemrégiben medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsomokat készítettem, tulipán formában tálalva. Nemcsak csodaszép dísze a húsvéti, ünnepi asztalnak, hanem nagyon finom is.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom tulipán formában
Hozzávalók
- 450 g túró
- 1 kis pohár joghurt
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors
- 15 db nagyobb koktélparadicsom
- díszítésnek: újhagyma (sötétzöld része) - szár
Elkészítés
1. A túrót és a joghurtot késes aprítóba tesszük kevés sóval, majd krémszerű állagúra pürésítjük.
2. A medvehagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a túrós masszába. Még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A paradicsomok tetejénél vágjunk egy keresztet és ott kiemeljük óvatosan a paradicsom belsejét.
4. Oda töltjük vissza a medvehagymás túrókrémet.
5. Tálaláskor úgy helyezzük el, hogy a paradicsom, az a "tulipán" virága, míg az újhagyma zöld része, az a virág "szára" legyen.